0.0046260356903076 load time till 0.0048351287841797 load time till
0.0048501491546631 load time till
0.004878044128418 load time till
Dagboek van een Soigneur *
In de stille fietsmaanden heb ik de neiging om met mijn madam af en toe eens een toneelvoorstelling mee te pikken. Aldus zag ik afgelopen dinsdag Dagboek van een soigneur met professioneel afscheidsnemer Lucas Van den Eynde, bekend van Aspe, het Eiland en zoveel meer en zijn huidig compagnon de route Jos Verbist, u misschien bekend als de zatte leraar uit de tv-reeks van Bart De Pauw: Quiz me Quick, aan het werk.

Heerlijk volkstoneel, altijd goed voor een gulle lach. Elke wielerliefhebber zal hiervan smullen.

Onderaan artikel de speellijst.

Een voorstelling van Theater Antigone
Tekst en regie Tom Dupont
Spel:Lucas Van den Eynde en Jos Verbist


2 mannen
veroordeeld tot elkaar
veroordeeld tot de koers
samen veel verloren
en weinig gewonnen
maar wel blijven geloven
...
 
24 Okt 2014

 

Spierscheur
Hoi, is nu al 24 dagen geleden dat ik geopereerd ben.Dinsdag op controle.Begin stilaan mijn krukken beu te worden.Maar zonder , kan ik nog niet goed op steunen.Doet nog wel wat pijn.Ben ook al 2kg bijgekomen.Laten we hopen dat ik vanaf volgende week een beetje op een hometrainer zou mogen fietsen? ...
 
24 Okt 2014 / 2 reacties

 

Super Randonnée 600 - Haute Provence
Na m'n fietsvakantie naar Sicilië / Palermo eerder deze zomer en succesvolle deelname aan de BOB (Borders of Belgium) begin september, stond er nog één grote uitdaging op m'n "to do"-lijstje dit jaar... deelnemen aan de Super Randonnée 600 van de Haute Provence!
Met z'n 600 kilometer en meer dan 11.000 hoogtemeters, af te leggen binnen een limiet van maximum 51 uren, was dit een rit waar ik maandenlang naar uitkeek!
We waren met 6 deelnemers: vrijbuiter, bigmoustache, guy1, koen_l, Jan en ikzelf (voor alle duidelijkheid: de SR600 heeft een permanente route, een parcours dat je dus kan afleggen wanneer het je best past).
Dank zij een perfect uitgekiend "draaiboek" haalden 5 van ons de finish "ruim" binnen tijd (enkel Jan moest gedwongen opgeven na materiaalschade).
We fietsten door prac ...
 
23 Okt 2014 / 14 reacties /

 

Wachtlijst
Na 14 dagen en een gesprek met mijn huisarts heb ik besloten om toch de Hybride Ablatie te laten uitvoeren. Ik sta op de wachtlijst en heb aangegeven als er een plek vrijkomt, mogen ze me bellen. Ik ben er klaar voor.

Afgelopen zaterdag de auto gekuist (poetsen) en dat viel me toch wel tegen. Inspanningen zijn moeilijker te verrichten.

Ik ben niet ongerust of ongeduldig. Laat het gewoon op me afkomen. ...
 
23 Okt 2014 / 23 reacties

 

Eddy Merckx Classic 2014 Salzburgerland
Eddy Merckx Classic 2014 Sport, gastronomie en cultuur
Op woensdag nog gewoon achter je computer zitten, mijmerend over een rustig weekend in aantocht en op vrijdag op het vliegtuig wegdromen over spanning op je benen, glooiende hellingen en glinsterde meren. Het overkwam ondergetekende en hier laat ik je even meegenieten van mijn avontuur in afwachting tot je volgend jaar zelf afzakt naar Eugendorf in Oostenrijk op dertig minuutjes rijden van Salzburg in Salzburgerland.

tekst: Sara Mertens

Salzburgerland
Deze Oostenrijkse provincie met Salzburg als hoofdstad grenst in het noorden aan Duitsland, Beieren en in het Zuidenwesten aan het meer bekend in de oren klinkende Tirol en Zuid-Tirol. In 2006 werd hier het wereldkampioenschap wielrennen gereden. De Italiaan Paolo B ...
 
21 Okt 2014 / 2 reacties

 

Z.G.A.N
Een sportmedisch onderzoek, wanneer je in Nederland een licentie aanvraagt is dat verplichte kost en zodoende melde ik mij jongstleden februari aan de poort van het UMC te Utrecht. De echte vormpiek was er toen natuurlijk nog niet, maar als je daar dan toch bent dan hoop je er stiekem toch wel een beetje op om meteen even alle records uit de boeken te gaan rijden. Dat viel vanzelfsprekend enigszins tegen, maar na grondig getest te zijn bleek dat ik toch op zijn minst een bovengemiddeld fit exemplaar was en dat ik in alle categorieën in de hoogste klasse scoorde, topfit dus, maar toch ook een voorzichtige negatieve voetnoot want men had een lichte discrepantie in mijn bloedwaarden gevonden.

Nooit wat gemerkt en nergens last van, wanneer je zoiets hoort hoop je uiteraard meteen op een na ...
 
21 Okt 2014 / 2 reacties /

 

ziekte van non_hodgkin
Hallo

Sinds Mei ben ik getroffen door de kanker . Met name non-hodgkin lymfoom .
Ben reeds in behandeling van eind mei met tamelijk goede resultaten tot gevolg .
Het gaat om een volledige nieuwe behandeling die al in stadium 3 zit . Ik moet 1x maal in de maand voor een ganse dan in het ziekenhuis waar ik baxters word toe gediend . Verder word er gewerkt met medicatie . Je bent er minder misselijk van het enige dat je hebt dat je constant moe bent . Ben wel nooit gestopt met te gaan fietsen om zeker niet te dik te worden alhoewel ik al 4kg ben bij gekomen . Momenteel voel ik me goed en probeer in af en toe een ritje te doen . Ik heb weel meer moeite voor vooruit te geraken en dat zeker berg op . Maar op platte wegen gaat het goed 70 a 90 km gaat maar moet wel enkele pauzes inlasten ...
 
20 Okt 2014 / 38 reacties /

 

het ziet er prima uit
17 oktober 2014

Het ziet er prima uit van binnen….

Een beetje zenuwen, een beetje ongerustheid… Sommigen van jullie zullen het wel kennen.

Maar na de uitspraak van de dokter:” Het ziet er prima uit van binnen, en van buiten ook.”

Was er alweer een diepe zucht van opluchting .

Reeds meerdere malen heb ik het gezegd, het is geen verdienste, het is het lot, positief blijven denken is geen garantie op herstel, wel op de manier hoe je ermee omgaat.

Binnen zes maanden terug op controle, en vermoedelijk zal ik dan weer even de spanning voelen, en denken en hopen dat alles goed blijft.

Nu gaan we verder met het leven en genieten van zoveel heerlijke dingen, met kinderen en kleinkinderen met vrienden en vriendinnen. Ja zeker ook met de fiets…. Rustig maar vastberaden.

Groe ...
 
18 Okt 2014 / 5 reacties /

 

VDB, vijf jaar na zijn dood, in Tien Herinneringen!
Frank Vandenbroucke in 10 herinneringen
“VDB was God. En Goden horen niet te sterven”

Op 12 oktober 2009 stopte de wielerwereld even met draaien. Frank Vandenbroucke was dood, mysterieus gestorven op een groezelige hotelkamer in Senegal. Vijf jaar heeft Bahamontes een heel nummer aan il Bimbo d'Oro gewijd, als een soort eerbetoon (meer info: check www.bahamontes.be of, nog beter, www.facebook.com/bahamontesmagazine). Dat nummer ligt nu in de winkel. Hieronder rakelt P-magazine-wielerjournalist en Bahamontes-hoofdredacteur Jonas Heyerick persoonlijke herinneringen op aan VDB, misschien wel de meest charismatische renner ooit.

Herinnering 10: 12 oktober 2009
Ik weet het nog als was het gisteren. Ik was naar de eerste aflevering van Californication aan het kijken. Hank Moody – ...
 
17 Okt 2014 / 3 reacties /

 

eindbalans 2014
Hey seizoen 2014 zit erop conclusie seizoen was eigenlijk super tot na wk 4 augustus ben op 5 augustus vertrokken voor een week naar Turkye bij terugkomst dacht ik een weekje en we zijn weer vertrokken,maar helaas heeft het na de vakantie,langs geen meter gedraaid heb nog koers of 10 gereden en heb 3 keren goeie benen gehad,moedeloos van te worden ben naar dokter geweest ijzer was te laag mijn weerstand was zo goed als weg lag aan het eten daar zij de dokter frown.gif kan 4a6 weken duren aleer u lichaam weer het eten hier gewoon is oke het moest ergens aan liggen alles samen ijzer te kort lichaam wat ontregeld dan gaat het niet zoals het moet.Maar oke vandaag de laatste koers ging het eigenlijk best goed alleen dat de conditie wat minder is(weinig zin gehad daar het langs geen meter draaide ...
 
14 Okt 2014 / 4 reacties /

 

< Vorige 12345678...
(14036 Documenten)
0.28965210914612 load time till

Wat gebeurt er