0.004565954208374 load time till 0.004788875579834 load time till
0.0048048496246338 load time till
0.0048329830169678 load time till
De enige argentijn uit het worldtour peloton, MAXIMILIANO RICHEZE (LAMPRE-MERIDA)
"Schorsing heeft me sterker gemaakt"

De opmars van de Colombianen op het hoogste niveau van het wielrennen valt niet meer te stuiten. Andere Zuid-Amerikanen zijn evenwel zeldzaam. Hier en daar zie je er eens eentje opduiken, maar nauwelijks op het voorplan. Maximiliano Richeze trekt al acht jaar zijn streng in het Europese peloton. Een aangename kennismaking met de volbloed Argentijn van Team Lampre-Merida.

Tekst : YBRO Sports Writing

Het leven van Maximiliano Ariel Richeze begint op 7 maart 1983 in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. De Richezes zijn een echte wielerfamilie. 'Max' is de oudere broer van Mauro Abel, die twee jaar jonger is. Ook die heeft later bij de teams Panaria, Bardiani en Nippo gereden. "Nu rijdt hij bij het nationale team van Argentinië en neemt hi ...
 
19 Sep 2014

 

operatie
De dokters in Frankrijk zijn op zoek naar een brace waar mijn hoofd geimmobiliseerd kan worden,anders mag ik niet op.Het eten hier in Frankrijk,zelfs in het ziekenhuis is gewoon verukkelijk,dit maakt het verblijf enigszins aangenamer! Over de zorgen hier ook geen slecht woord,hier loopt niemand met een 9 to 5 mentaliteit rond.
'S anderendaags krijg ik al telefoon van de verzekering dat ze de repatriëring aan het organiseren zijn.Na 1 dag krijg ik bevestiging dat ik per vliegtuig overgebracht ga worden,daar ik echter niet mag opstaan,worden die plannen geborgen en gezocht naar een andere oplossing.
Weeral 1 dag later,krijg ik bevestiging dat ik op maandag per ambu naar België overgebracht zal worden. Zondagnamiddag komt de ploeg me bezoeken om te bevestigen dat er iets na 8 uur maandag d ...
 
18 Sep 2014 / 3 reacties

 

de dikke eik
enkele jaren terug,was er de TV-reeks 'De Smaak van de Keyzer'.Daarin was telkens weer,die grote,dikke eik,te zien.Wel,die boom staat in Kaggevinne.Dat was dan ook de eindbestemming,van mijn ritje vandaag.Da's toch wel een imposante boom hoor,als je er dichtbij staat... ...
 
16 Sep 2014

 

2015
voor het eerst sinds ik ben gestopt met wielrennen kan ik zeggen dat 2014 al een mooi fietsjaar geweest is en dat ik de fiets weer meer en meer een plaats in mijn leven kan geven - ook kijk ik nu voor het eerst uit naar de winter 14-15 omdat ik zelf volgend jaar weer harder op die pedalen wil "kunnen" trappen ( talent alleen is nooit zo tof dan de trainingsarbeid die erbij komt kijken).
wat me in mijn wielercarrière en nadien op de fiets nog niet gelukt is lijkt nu wel een doel - een keertje winnen, de sterkste zijn onderweg en het kunnen afmaken -
bij deze wil ook de mannen voor volgend jaar motiveren:
mijn doel voor 2015: winst in de ploegentijdrit roland 2015 - ...
 
16 Sep 2014 / 1 reacties

 

Het einde van 2 dromen.......
In het begin baalde ik dat ik dit niet kon afmaken;stel je voor:
1)de cinglé niet kunnen afmaken
2)door de daaropvolgende inactiviteit gaat 2de droom,nl clubkampioen ook aan mijn neus voorbij.
Maar na een tijdje begint men te relativeren: voor hetzelfde kon ik ofwel volledig verlamd geweest zijn of nog erger als ge weet wat ik bedoel!
Met dank aan de fenomenale zorgen van het Frans verplegend personeel van het ziekenhuis in Orange!
MERCI !!! ...
 
15 Sep 2014 / 2 reacties /

 

Het einde van 2 dromen.......
WOENSDAG 3/9/2014
06.00uur:wekker loopt af.Aangezien de keuken pas om 8.30uur open is,maak ik snel mijn ontbijt op de slaapkamer klaar.Verschillende pannenkoeken met choco naar binnen,drinkbussen gevuld,en wat repen,gels e.a.zaken mee. Daar mijn vriendin hoogtevrees heeft,spreken we af,om na de eerste klim in Malaucène terug te komen om drank en eten aan te vullen.
Vertrek uit Malaucène naar Bédoin om wat km's te hebben vooraleer te moeten klimmen. Tegen acht aangekomen,stempel gaan halen bij de krantenwinkel,en weg zijn we.Ik laat me deze keer niet opjagen,volg de raadgevingen van onze Marc(Heerser)op,hou mijn hr in het oog.Eens het bos in wordt het zwaarder,wat een eindeloos ellendig stuk is me dat zeg!Probeer gewoon mijn ritme te houden en zo komen we eindelijk bij chalet Reynard aan, ...
 
15 Sep 2014 / 17 reacties /

 

Het einde van 2 dromen.......
DINSDAG 2/9/2014
Na een goede nachtrust en gezellig ontbijt,zijn we,mijn vriendin en ik wat gaan shoppen en wandelen in Malaucène.Vanaf woensdag geven ze beter weer,dus minder wind.
's namiddags eventjes de benen gaan losrijden richting Beaumont-du-Ventoux(D 153). Dit is eigenlijk een doodlopende weg tussen de fruitplantages.Ongeveer een 30 tal km's gereden met behoorlijk warme temperaturen,want in het dal zo goed als geen wind.
Ik beslis om 's anderendaags mijn onderneming te wagen. ...
 
15 Sep 2014 /

 

Het einde van 2 dromen.......
MAANDAG 1/9/2014
Om 5.30 uur vertrekken we vanuit Diepenbeek,richting....De Provence!Jullie raden het waarschijnlijk al,na mijn calavarietocht van verleden jaar op de Kale berg,wou ik me dit jaar beter voorbereid terug wagen om in betere fysieke omstandigheden deze opdracht te vervullen,maar dit jaar
wou ik voor de cinglé gaan,weliswaar op mijn tempo,gezien mijn "jonge"leeftijd.
Vanaf Montélimar begon de "Mistral" serieus op te komen,we werden herhaaldelijk via verkeersborden verwittigd om voorzichtig te rijden.Dit begint goed,hopelijk houdt die mistral niet te lang aan,anders zou de planning in het water vallen. ...
 
15 Sep 2014 /

 

Mijmeringen Wegseizoen 2014
GF St-Tropez, Luik Bastenaken Luik, Bordeaux-Parijs, Pajotse 400, 3 Ballons, Marcialonga, Dolomieten Radmaratona, Tour Du Mont Blanc, Charly Gaul, Picardie, en vele andere toertochten en kilometers, dat was mijn wegseizoen 2014.

En wat een apotheose op het einde van dit zware seizoen waar ik mezelf kon overtreffen met tijden en gemiddeldes waar geen grijs haar op mijn hoofd dacht dit ooit te kunnen bereiken.

Het moet zijn dat het Granfondoteam.be concept de energie en boost gegeven heeft om op zoek te gaan naar zogezegd onbereikbare limieten, en dat is wel een gegeven. Een groep fietsfanaten, van uitstekend tot zeer goed, goed en iets minder goed, maar die er samen voor zorgen je als individu tot het uiterste gaat, uniek in zijn soort…en iedereen respect voor iedereen. Granfondo’s vo ...
 
14 Sep 2014 / 9 reacties /

 

Sokko's Cycling Season '14.... de fun, de rit(s)
Sokkolaadezaak’s Cycling Season 2014 ….. de fun, de rit-s!

Just can’t get enough!
Depeche Mode
www.youtube.com/watch?v=msARqF8Wshk

Met een tweede ‘piek’moment (eerder Cannibale 21/6 Malauscene, nu Cyclo Charly Gaul 7/9 Echternach) kwam afgelopen weekend een einde aan een mooi, zeer mooi wegseizoen.
Misschien dat ik in 20111 en zelfs begin 2012 nog net ietsje harder bergop kon, maar toch werd 2014 by far het beste fietsseizoen in de brede zin van het woord…..
Niet enkel de prestaties (wedstrijdresultaat, afstand en moyenne….) gaven voldoening, maar ook en vooral de fun was een vast ingrediënt van een meer complete fietsbeleving, bovendien nog geholpen door het droge en milde (voor)jaar.
Kortom: De fun! De rit-s!

ALTIJD LENTE
Peter Koning
www.google.be/ ...
 
14 Sep 2014 / 4 reacties /

 

< Vorige 12345678...
(14046 Documenten)
0.29798603057861 load time till

Wat gebeurt er