0.0086309909820557 load time till 0.0047309398651123 load time till
0.0047488212585449 load time till
0.0047788619995117 load time till
Criq 2015: Quod erat demonstrandum
Tijdens mijn eerste Criq, in 2014, had ik het direct gevoeld: deze rit ligt mij. Hoewel ik liever klim in de Alpen dan in de Ardennen, liggen de Ardennen mij beter. Mijn gewicht van 77kg zal daar niet vreemd aan zijn. Daarom had ik naast de Marmotte ook van de Criquielion een doel gemaakt dit jaar. Eigenlijk had ik dat doel al vorig jaar vastgelegd tijdens de Criq, want de reden die me over de streep trok om door te rijden na mijn veel te vroege lekke band, was het feit dat ik goud wou halen om in 2015 prioritair te kunnen starten (zie verhaal “Criq 2014: Hoe sterk is de eenzame fietser). Achteraf bekeken was de Marmotte niet slecht, maar ook niet goed genoeg, waardoor ik toch heel gemotiveerd was om er in de Criq iets moois van te maken.

De voorbereiding verliep alvast voorspoedig. Tot ...
 
31 Aug 2015 / 12 reacties /

 

Van de vlaktes van de Sahara tot de beklimming van de Wonckerberg
Belgian Cycling Happening op 18, 19 en 20 september in Peer

De 75e editie van de Belgian Cycling Happening (BCH) belooft een kolfje naar ieders fietshand te zullen worden. Start en aankomst mogen dan al in Center Parcs Erperheide in Peer liggen, de verschillende routes brengen de wielertoeristen en mountainbikers naar de uithoeken van Limburg, de fietsprovincie bij uitstek. De Belgian Cycling Happening is de jaarlijkse hoogmis voor de Belgische recreatieve wielrenners en mountainbikers.

Peer en wielrennen, het is al jaren een geslaagd huwelijk. Competitief was en is de Noord-Limburgse stad synoniem voor wat organisaties, van de Nacht van Peer over het Belgisch kampioenschap voor profs in 1992 tot de opleiding voor jonge renners op de wielerbaan. De recreatieve fietser of mountainbike ...
 
31 Aug 2015

 

Voor Claudy!
De Criq: hij speelde al enkele jaren in mijn hoofd, maar nog nooit kwam het er effectief van... Na het veel te vroeg heengaan van Claudy dit voorjaar was het een uitgemaakte zaak: een eerbetoon was het minste wat we konden doen, de criq werd mijn hoofddoel voor dit jaar...

Voorbereiding

Door gebrek aan tijd (aanleg tuin) lag de focus in het voorjaar vooral op het lopen (met als doel 10km aan 16km/u: check smile.gif ) en het duurde door omstandigheden tot juni vooraleer ik eindelijk de knop kon omdraaien en alles op de fiets kon inzetten.

Eerste doel: terug het niveau halen van vorig jaar... op voorhand leek het een mission impossible met 2000km minder op de teller eind mei; maar een combinatie bikkelharde klimtrainingen (die ik als +80kg rijder echt wel nodig heb) in mijn gelief ...
 
31 Aug 2015 / 14 reacties /

 

Velomédiane Claude Criquielion, à la recherche de....
Na exact 6 jaar afwezigheid ( 29/08/2009) nog es terug naar de Crique. Het leek wel alsof het gisteren was. Ik wist vooraf dat de verschillen met toen groot waren en dat bleek ook zo. Al waren er ook raakpunten. 6 jaar geleden was ik als jonge leeuw nog vol “cyclo” vuur en nam ik na een voorjaar met oa alles wat je maar kan rijden van toertochten en cyclo’s in augustus na een “relatieve” rustperiode en zonder nog specifiek te trainen er de Crique nog es bij ( tussen de soep en de patatten)
Omdat het in die tijd een zodanige gewoonte geworden was dat een cyclo rijden synoniem stond met topbenen en een ( naar mijn normen) goeie notering schreef ik blijkbaar zelf geen verslagske. Herinner me echter nog haarfijn enkele details, dus bij deze:
La Roche 29/08/2009...
Laat in La Rochte toege ...
 
31 Aug 2015 / 21 reacties /

 

Vélomédiane C. Criquiélion: Het jaar van de wraak!
Na een falende editie in 2013 en een ramp jaar in 2014 was het nu tijd om eens een deftige tijd neer te zetten in de Criq. In 2013 een gereden tijd van net 6u in een verregende editie en in 2014 mede door een hartafwijking (lees: There is no mountain high enough) niet eens de finish gezien.

Halfverwege januari toch beslist om iets aan mijn hartprobleem te doen en op 14 januari werdt een Ablatie uitgevoerd, 2 weken later konden de voorbereidingen voor het enigste doel in 2015 beginnen. Goud in de Criq! Als het dit jaar niet zou lukken dan zou het nooit lukken en was ik niet weggelegd voor dit soort prestatie’s in Cyclo’s. Na de operatie werdt me wel meteen gewaarschuwd dat de inhoud nu minder groot was, het kwam erop neer dat bij het wegbranden van het weefsel de hartcapaciteit minder g ...
 
30 Aug 2015 / 9 reacties /

 

Parijs-Brest-Parijs
Parijs – Brest – Parijs


Na de Lourdesreis van vorig jaar had ik een onverzadigd gevoel . Het feit dat ik niet met de fiets terugkeerde gaf mij een wat wrange nasmaak. Maar soms moet men er het hoofd bij houden en komt de familie op de eerste plaats .
Tijdens een van mijn vele ritten vorig jaar – dit in voorbereiding op Bordeaux –Parijs - kwam ik in contact met enkele Randonneurs ( zie randonneurs.be ) .
De verhalen spraken me aan , en de gezamelijke liefde voor de lange afstand stemde ons gelijk. Zo kwam ik te weten dat zij zich reeds wisten te verzekeren van de voorinschrijvingen voor P-B-P door het jaar voordien alle brevetten 200/ 300 / 400/ 600 / en 1200 te rijden . Wie zich wil inschrijven moet het jaar zelf eveneens behaalde brevetten van 200/ 300 / 400/ en 600km ...
 
29 Aug 2015 / 12 reacties /

 

Parijs - Brest - Parijs 2015
Parijs – Brest – Parijs – Editie 2015 – mijn verhaal

Het is donderdagochtend, 20 Augustus. In het Kyriad hotel van Plaisir zit ik al wat na te genieten van mijn succesvolle 2de deelname aan Parijs-Brest-Parijs. De statistieken zijn wat ze zijn: 74u58m en de geestesgenoten bevestigen me dat het goed is.

Vergelijken met mijn eerste deelname doe ik onvermijdelijk. Toen deed ik er “slechts” 69u07m over. Ik had mijn planning gelijkaardig gemaakt aan mijn vorige deelname, en stiekem hoopte ik onder die 69u te kunnen gaan. Een beetje voor de eer, maar vooral om de bemerking ‘je wordt toch al een dagje ouder’ te counteren. Letterlijk klopt dat uiteraard, maar de topleeftijd van een randonneur is een moeilijke zaak. Iets waar ik me hier niet over uitspreek. In elk geval, 69 uur of 75 uur, het ...
 
27 Aug 2015 / 6 reacties /

 

Paris-Brest 2015. Een impressie
Voor buitenstaanders is fietsen van Parijs naar Brest en terug nogal abstract. De meesten kunnen Parijs wel op een landkaart situeren maar Brest wordt, afhankelijk van de geografische kennis van de gesprekspartner, nu eens in Duitsland, de Champagnestreek of richting het zuiden gezocht. Het westen van Frankrijk en meer bepaald Bretagne is voor veel mensen een blinde vlek. Het is een streek waar het volgens de meeste clichés altijd regent en hard waait. Te mijden dus voor de doorsneetoerist. Het wordt al wat concreter als je een wielerliefhebber uitlegt dat PBP het equivalent is van 4 keer Milaan- San Remo mét de hoogtemeters van Luik-Bastenaken-Luik. Onmiddellijk na mekaar te rijden welteverstaan en binnen een maximumtijd van 90 uur.

Parijs-Brest-Parijs hoort samen met dat andere monume ...
 
27 Aug 2015 / 6 reacties /

 

Ex-renners en daglicentienemers... Knaag niet aan de ziel van de dorpelingenkoersen!!!
Voor het tweede jaar op rij organiseerd de sportdienst van de gemeente Herzele een regelmatigheidscriterium over vier dorpelingenkoersen.

Onder de noemer Dorpelingenkoersen staan vier 'Gentlemen'-koersen; de Grote prijs Groensjurt in Herzele, Steenhuize Koerse, GP Wou WOu te Woubrechtegem en Tour de Wijngaard in Borsbeke; op het programma.

Deelname is enkel voor dorpelingen of lid van een club uit Herzele en 5 jaar geen licentie meer gehad hebben om te koersen.
Op zich duidelijke regels.

Waar het schoentje echter knelt is de controle van deze regels. Zowel de organisatie van elke koers afzonderlijk, de Wielerbond Vlaanderen als de sportdienst doen geen enkele controle op de deelnemers.
Met als gevolg dat voor de tweede koers op rij, een ex-liefhebber (max 2 jaar gestopt, en nog ...
 
24 Aug 2015 / 3 reacties /

 

valpartij
vandaag in prachtige omstandigheden vertrokken voor een ritje van een km of 90 zijn we nog geen 20km en werdt er felgeremt voor ons de mannen voor mij niet kunnen ontwijken en over mijn stuur gevlogen. kwetsuren vallen al bij al nog mee een geschaafde elleboog en knie en licht gekneusde pols. na de goede verzorging dan toch proberen verder te rijden om toch niet al te stramme spieren te krijgen . ...
 
23 Aug 2015 / 1 reacties

 

< Vorige 12345678...
(13980 Documenten)
0.30440187454224 load time till

Wat gebeurt er