Deze layout vereist een modernere browser. Overweeg om uw browser te updaten voor een optimale gebruikerservaring


0.0049898624420166 load time till

Over wielertoerist


Thomas De Rycke en Wouter Van Caneghem besloten in 2000, bij het begin van hun studies informatica, een website te ontwikkelen over hun gezamelijke passie, namelijk fietsen. Het werd een statische site met wat fotos en hellingen aangevuld met nieuwtjes uit het wielermilieu.
www.wielertoerist.be werd geboren.

Om de interactie te verhogen kwam er in 2003 een forum bij, voor het beheer ervan konden we rekenen op gemotiveerde medewerker Frederik Martens

Op zoek naar creatieve en vernieuwende ideeën om verder te bouwen werd besloten dat wielertoerist.be een community site zou worden waarbij bezoekers interactief met elkaar kunnen omgaan en zelf de inhoud van de site opbouwen. Een trend die meer en meer gevolgd werd door andere sites waaronder het allom gekende facebook. Er kwamen veel nieuwe onderdelen bij op de site die het de leden mogelijk maakten om online een trainingslog bij te houden, documenten te maken, fotos toe te voegen, hellingtijden te registreren en vrienden te beheren.
Door de elk jaar groeide activiteit op de site diende investeringen zich aan. Zo werd wielertoerist.be in 2007 ondergebracht in het bedrijf Inp-belport bvba. Onder leiding van Thomas De Rycke kwam er een grote refactor van de code, werden vele nieuwe features ontwikkeld en volgende er investeringen in nieuwe snellere infrastructuur. Deze inspanningen werden gesmaakte door de gebruikers en hebben geleid tot een verdubbeling van de bezoekers op minder dan 1 jaar tijd.
Er werd bewust voor gekozen om te blijven focussen op de niche van vlaamse fietsers.
Constante verbeteringen in mogelijkeheden van het systeem en de look and feel hebben ertoe geleid dat de populariteit van wielertoerist gestaag bleef stijgen.
In 2010 werd zo voor het eerst de kaap van 2.000.000 bezoekers gerond.


Wielertoerist.be zal blijven evolueren om steeds beter de behoeften van de fietsgemeenschap in te vullen. De passie is er nog steeds en de erkening van de mensen is onze drijfveer.