0.013949871063232 load time till 0.01422381401062 load time till
webbey
Laatste online op 10 Jan 2018 om 14u14
" Genieten! "

Verhalen Lactaattest


grafiek lactaattest
  • grafiek lactaattest
  • Grafiek snelheid - lactaat
grafiek lactaattest  
Een week geleden had ik in Roeselare bij Sporttesting Vedis een lactaattest gedaan. Bedoeling was eens de juiste trainingsgrenzen te kennen, en ook te zien hoe de lactaatwaarden evolueerden bij de hartslagen. Aangezien de test gepland stond om half 6 was het al donker om hem uit te voeren. Had daarom ook lichtjes gemonteerd. De baan was echter goed verlicht waardoor het goed te doen was.

De test bestond eruit een vast parcours (van een 4,2 km) af te leggen, met steeds een hogere hartslag. Beginnen deed ik met een opwarming aan gemiddelde hartslag van 143. Er werd dan een paar druppels bloed afgenomen om vervolgens de lactaatwaarde te weten.'t besluit van de test was ook wel goed, grotendeels in de verwachtingen:

Goede test! Je hebt een heel goed uitgebouwde basisconditie. Je lactaatwaarden blijven gedurende een lange tijd laag, zodat je al een behoorlijke snelheid kunt halen zonder enige mate van verzuring. Aan hartslag 175 bpm begint de lactaatconcentratie sneller te stijgen, als dit nog iets langer uitgesteld kan worden, kan je een nog hogere snelheid bereiken vooraleer uit het lactaatsysteem energie te putten (met verzuring tot gevolg). De maximale
lactaatwaarde (maat voor de weerstandscapaciteiten) is eerder beperkt, maar dit is veelvoorkomend bij duursporters met een sterke basisconditie en daar kan zeker nog progressie in gemaakt worden. Jouw maximale testsnelheid is uitstekend!


Kortom, 't is duidelijk dat de trainingen op duurtraining geholpen hebben. Er zitten ook nog wat tips bij over hoe ik deze nog beter kan doen + ook nog een uitgebreid overzicht van de hartslagzones. Nu kan ik eens aan 't werk met het boek 'trainen voor de triatlon' (onderdelen fietsen en misschien lopen). Want daar staat er heel wat over uitgewerkt
 
Geschreven door webbey
Datum: 26 November 2007
Aantal keer bekeken: 1669
Aantal reacties: 0
 
  • 7.67/10

Rating: 7.7/10 (3 stemmen geregistreerd)

0 reacties