0.012193918228149 load time till 0.012470006942749 load time till
jefke06
Laatste online op 3 Mei 2018 om 00u24
" fietsen = vrijheid = fun "

Verhalen overzicht


999 Miglia d'Italia
Na de 1.001 Miglia d'Italia vorig jaar, nam ik (samen met nog 4 andere Belgen) eind juni deel aan de eerste editie van de "999 Miglia di Roma e del Sud". Voor de leken: da's een Randonnée Mondiale van 1.610 km (met meer dan 20.000 Hm) die moet gereden worden binnen een termijn van 150 uren (eet-
en slaappauzes inbegrepen). De start werd aan het Circo Massimo (centrum van Rome) gegeven en het parcours liep door de regio's Lazio, Campania, Basilicata, Apuliė, Molise en Abruzzen.
Een van "ons" (ex-renner Rudy Verheyen uit oud-Turnhout) won overtuigend in 86u10.
Een ruim verslag + fotoreportage van m'n belevenissen in Italië is terug te vinden op www.jefke06.be onder "Fietsactiviteiten - L'Italia Del Grand Tour".
Veel kijk- en leesplezier! ...
 
2 Aug 2017

 

1001 Miglia d'Italia
Van 16 tem 21 augustus nam ik (voor de tweede maal) samen met enkele fietsvrienden deel aan de 1001 Miglia d'Italia, een fietsbrevet van 1.600 km, af te leggen binnen de 135 uur! Een verslag en enkele honderden foto's van dit avontuur zijn terug te vinden op m'n site www.jefke06.be onder "Fietsactiviteiten". Veel kijk- en leesplezier! ...
 
18 Nov 2016 /

 

Met de fiets naar Istanbul
Na jarenlang fietsvakanties te hebben gereden in West-Europa werd het eens hoog tijd om een stukje Oost-Europa te gaan verkennen...
Ik vertrok thuis met de fiets op zaterdag 16/07 en reed door een stukje Nederland (Maastricht), dwars door Duitsland, naar Tsjechië (Praag), Oostenrijk (Wenen), langs de Donau via Slowakije naar Budapest in Hongarije, om daarna dwars door Roemenië (Boekarest) tot aan de Zwarte Zee te rijden, waarna ik verder langs de kust door Bulgarije fietste en uiteindelijk Turkije bereikte, waar Istanbul (na 3.568 km op 19 fietsdagen) m'n eindbestemming was op woensdag 03/08...
M'n relaas en enkele honderden foto's van deze fietsvakantie kan je terugvinden op m'n website www.jefke06.be onder "Fietsactiviteiten - 2016 Istanbul".
Veel kijk-en leesplezier! ...
 
10 Okt 2016 / 6 reacties /

 

PBP 2015
Parijs - Brest - Parijs, de meest gekende en oudste der lange-afstandsklassiekers (1.230 km)... Deze zomer startte ik voor de derde keer aan dit 4-jaarlijkse randonneursfeest waar bijna 6.000 deelnemers uit de hele wereld aan deelnamen.
Een uitgebreid verslag en enkele honderden foto's zijn terug te vinden op m'n site: www.jefke06.be --> ga naar "Fietsactiviteiten" en klik in de 2e kolom (onder BRM's) verder op "Parijs - Brest - Parijs".
Veel lees- en kijkplezier...!

Geert ...
 
7 Dec 2015 / 2 reacties /

 

Fietsvakantie naar Spanje (en terug)
Het is intussen al een tijdje een jaarlijkse gewoonte... in de zomervakantie combineer ik de twee zaken die ik het liefste doe: op reis gaan en fietsen... op fietsvakantie gaan dus!
Meestal doe ik dit alleen, maar deze zomer had ik Dendijk als reiscompagnon mee. Hij was het dan ook die me een tijdje geleden vroeg om een fietsvakantie naar Spanje te ondernemen. Bedoeling was om heen en terug van thuis naar Valencia te fietsen, maar door omstandigheden zijn we niet zover geraakt en moest het parcours van onze terugweg ook wat aangepast worden...
Het hele (uitgebreide) reisverslag + enkele honderden foto's is terug te vinden op www.jefke06.be onder "Fietsactiviteiten" - Fiesvakanties - "2015 - Salou".
Veel lees- en kijkplezier! ...
 
13 Okt 2015 / 2 reacties /

 

Verwelkoming winnaar Red Bull Trans Siberian Extreme
Nadat hij op magistrale wijze de eerste editie van de Red Bull Trans Siberian Extreme op z'n naam schreef (9.195 km af te leggen in 15 etappes op 23 dagen tijd), werd winnaar Kristof Allegaert ("water" op WT.be) op zondag 09-08-15 terug in Kortrijk verwacht. Hij eindigde met bijna 13 uur voorsprong op de tweede in de stand...!
Samen met een groepje Randonneurs-vrienden trokken we naar de Guldensporenstad om de beste ultra-renner ter wereld (dat mag na dit huzarenstukje wel gezegd worden denk ik) te verwelkomen en te huldigen.
Foto's hiervan terug te vinden op www.jefke06.be onder "Fietsactiviteiten". ...
 
12 Aug 2015 / 3 reacties /

 

BRM 400 km... een groot geluk bij een ongeluk
Een groot geluk bij een ongeluk... dat had ik tijdens de BRM 400 km van Brussel naar Sedan en terug!

De hele rit (correctie: bijna de hele rit), die vrijdag 08/05 om 18u00 gestart was in Anderlecht, verliep zeer vlot. Gedurende de eerste kilometers langs het kanaal Brussel - Charleroi werd er tegenwind serieus doorgereden, waardoor m'n broer en ik beslisten om het kalmer aan te doen en het groepje snelle mannen te laten rijden.
Na de eerste controle in Solre-le-Château (91 km) kregen we het gezelschap van Victor, een sportwinkelverantwoordelijke uit Hoei. Samen reden we de donkere nacht in richting Hirson, Charleville-Mézières en Sedan, waar de tweede controle plaatsvond (203 km).
In Sedan vonden we om 2u30 nog een kebab-zaak die open was en waar we onze bevoorrading konden houden. E ...
 
10 Mei 2015 / 12 reacties /

 

Training "Water"
Kristof Allegaert ("water" op WT.be), dubbele winnaar van de TCR (Trans Continental Race van Londen naar Istanboel) is deze morgen om 6u00 uit Kortrijk vertrokken voor een trainingsritje...
Bedoeling is om in één keer naar de top van de Mont Ventoux te fietsen... yes.gif yes.gif Da's ongeveer 960 km en +/- 9.500 hoogtemeters...!
Z'n rit is live te volgen op www.jaegher.com/live
Wat een uitzonderlijke atleet...!! ...
 
4 Apr 2015 / 10 reacties /

 

Nieuw wereldrecord in de maak...?
Een wereldrecord afstand fietsen op één jaar, bestaat dat? Een duidelijk antwoord hierop: JA, dat bestaat wel degelijk!

Zelf fietste ik enkele jaren geleden al eens meer dan 50.000 km bij elkaar op één kalenderjaar... (in het crisisjaar 2009). "Goed gek" zal je misschien denken smile.gif Inderdaad, naar het einde van het jaar werd dit een positieve obsessie. Maar wat Steven Abraham momenteel aan het presteren is tart elke verbeelding!

De Engelsman is op 1 januari 2015 namelijk begonnen aan een hoogst onwaarschijnlijke uitdaging: hij wil het 75-jarige record van Tommy Godwin verbeteren! "Tommy wie...?" hoor ik je vragen. Tommy Godwin, die ook wel de "Long Distance Legend" genoemd wordt omdat hij... hou je vast... in 1939 er in slaagde om 75.065 mijl (= 120.805 km!!!!) te fietsen op 365 dage ...
 
16 Mar 2015 / 17 reacties /

 

Super Randonnée 600 - Haute Provence
Na m'n fietsvakantie naar Sicilië / Palermo eerder deze zomer en succesvolle deelname aan de BOB (Borders of Belgium) begin september, stond er nog één grote uitdaging op m'n "to do"-lijstje dit jaar... deelnemen aan de Super Randonnée 600 van de Haute Provence!
Met z'n 600 kilometer en meer dan 11.000 hoogtemeters, af te leggen binnen een limiet van maximum 51 uren, was dit een rit waar ik maandenlang naar uitkeek!
We waren met 6 deelnemers: vrijbuiter, bigmoustache, guy1, koen_l, Jan en ikzelf (voor alle duidelijkheid: de SR600 heeft een permanente route, een parcours dat je dus kan afleggen wanneer het je best past).
Dank zij een perfect uitgekiend "draaiboek" haalden 5 van ons de finish "ruim" binnen tijd (enkel Jan moest gedwongen opgeven na materiaalschade).
We fietsten door prac ...
 
23 Okt 2014 / 15 reacties /

 

Borders of Belgium
1.000 km afleggen binnen de 75 uren... dat is de bedoeling in het lange-afstandsbrevet BOB (Borders of Belgium). Zoals de naam reeds doet vermoeden loopt het parcours zo goed als langs de Belgische landsgrenzen: vertrek in het Oostvlaamse Wachtebeke, richting Knokke en langs de kust verder naar De Panne rijden. Van De Panne naar Menen en Roubaix en zo verder door Henegouwen om dan in de provincie Luxemburg bijna tot Virton te fietsen. De weg wordt vervolgd met passages door Bastogne, Sankt Vith (de Hoge Venen) en Monschau in Duitsland. Door de Voerstreek volgt nadien nog een stukje heuvelachtig parcours, maar vanaf Wezet (Visé) gaat het vooral via jaagpaden naar Bree, Lommel, Turnhout en Antwerpen. Daarna volgen nog een kleine 50 km om terug in Wachtebeke aan te komen.
Een uitgebreider ve ...
 
25 Sep 2014 / 5 reacties /

 

Van België naar Palermo / Sicilië met de fiets
Het is sinds enkele jaren een gewoonte geworden: tijdens het zomerverlof ben ik goed 3 weken op weg met de fiets naar één of andere Europese bestemming.
Deze zomer was Palermo, hoofdstad van Sicilië, m'n eindbestemming.
Wie graag een uitgebreid reisverslag leest en enkele honderden foto's van m'n fietsvakantie wil zien kan hiervoor terecht op www.jefke06.be
Klik verder op "Fietsactiviteiten" en dan "2014 - Sicilië / Palermo". Reisverslag is aangevuld met enkele statistieken, overzicht van de ritten met hoogteprofiel kunnen bekeken worden en GPS-tracks kunnen gedownload worden...!
Veel kijk- en leegenot! ...
 
27 Aug 2014 / 4 reacties /

 

< Vorige 12345678...
(183 documenten)